FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Står du stadigt?

TräningPosted by Annika 23 Jul, 2017 22:07

Har du tänkt på hur stor del av dagen du använder dina fötter? Visserligen kommer larmrapport efter larmrapport om att vi sitter för mycket men däremellan, och under tiden också beroende på vad du har på fötterna förstås.

Har du tittat på dina fötter nyligen?

Vi tränar kroppen; starkare, uthålligare, snabbare och smidigare ska vi hela tiden bli. Men hur många kommer ihåg att ta hand om det som håller oss uppe? Och just nu tänker jag inte på ryggraden utan grunden, fötterna.

Vi ska stå på dem i 90 år, förhoppningsvis. Okey då, minus det där första året då vi kröp ;-) Men du förstår min poäng?

Balansboll är bra för mer än fötterna/vristerna. Den stärker varje led från fot till huvud, dessutom blir ju balansen suverän. Kan du skriva ditt namn i luften och ändå stå kvar med andra foten? Duktigt!

Om vi inte tar hand om våra fötter så kommer små krämpor så småningom att leta sig genom fötterna och upp i huvudet. Bokstavligen. Om vi tar hand om fötterna kommer de att bära skelettet på ett bättre sätt vilket gör att vi kan undvika vissa slitningar i knän, höfter, rygg, axlar och alltså huvudvärk. Ofta är det en krämpa som resulterar i en annan och fötterna, de får ta många stötar genom åren.

En tuggleksak för hunden kan man gärna massera fötterna med.

Rulla en studsboll under foten när du sitter vid skrivbordet gör susen mot hälsporre och masserar stora "senan" under foten, plantar fascian

Ta hand om dina fötter så går du garanterat lättare fram genom livet!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.