FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Utvärdera tacksamheten

HälsaPosted by Annika 26 Mar, 2017 22:23

Oftast är det de små sakerna i vardagen som gör en så otroligt glad, inspirerad, muntrar upp. Det är bara det att vi ofta glömmer bort just de lilla eftersom vi kan tycka att det är för litet för att betyda något. Hur litet är inte ett telefonsamtal egentligen? Men om som ringer är någon du inte pratat med på väldigt länge så betyder det där lilla telefonsamtalet plötsligt väldigt mycket för dig.

För någon vecka sedan fick jag att litet sms efter ett träningspass jag höll. Det var i och för sig lite längre än de vanliga 2-3 meningarna som ett sms brukar vara men ”litet” ändå. För mig var det däremot riktigt stort, budskapet fick mig nämligen att växa en hel meter. Att få bekräftat att man är uppskattad som instruktör, att få höra att man gör så deltagaren vill utmana sig och ta i lite extra, att få höra att man hjälpt någon nå ett mål betyder väldigt mycket. När någon verkligen säger högt den där komplimangen/tacket blir det ju så mycket tydligare och man blir så mycket gladare, även om man innerst inne alltid inbillar sig och tror att alla är glada och nöjda.
En espresso på trappan med älsklingen är en riktigt stor liten sak för oss.

Förgylla dagen med att göra små positiva saker för andra gör att mycket skvätter tillbaka på en själv och man blir glad för att man gjorden någon annan glad. Men ibland (typ varje dag) bör man tänka efter vad som gör en själv glad och tacksam. Fundera över vad man har i sitt liv som man är glad och tacksam över. Genom att synliggöra allt det positiva man har, blir det tydligt (som deltagaren som sa ”tack”) och man bekräftar att livet har positiva inslag. Även i en nattsvart dag finns något att vara tacksam för och som du kan se fram emot att fotstätta utveckla, njuta av eller skörda.
Jag är tacksam för att jag ändå kan använda foten till nästan allt.

Om vi aldrig utvärderar vår dag, vårt liv är det omöjligt att ta medvetna beslut om vilken riktning vi ska ta. Om vi inte tydliggör vad vi är tacksamma för ser vi inte åt vilket håll vi vill gå utan flyter bara med den grå massan. Vad är du tacksam för?

Fundera till morgonkaffet på 3 saker du är tacksam för, avsluta dagen med att tydliggör vilka saker som hänt under dagen som du är tacksam för. Eller som en fördetta kund till mig sa: ”10 minuter tacksamhet på morgonen boostar en för hela dagen!” Tack för den påminnelsen Helen! smiley
Jag är tacksam för att solen skiner där ute trots att jag sitter och jobbar här inne. Jag är tacksam för att det har varit en ordentlig vinter. Jag är tacksam för att vintern inte tagit slut än!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.