FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Tillfreds

Att varaPosted by Annika 26 Jan, 2017 22:15

Har du tänkt på hur mycket vi matas om att vi bör förändra oss? Att vi borde börja med något? Prova dittan och dattan. Jag klickade in på en tränings sida (får väl skylla mig själv) och där frågade de om jag var ”Ready to transform yourself?” Givetvis på engelska så det ska låta lite tuffare, lite modernare.

Jag klagar inte på att det finns hjälp till självhjälp men i denna djungel kan det vara riktigt svårt att inte tappa bort sig själv. Att tro att man måste förändras, göras om. Att man inte duger. Hur många gånger får man frågan ”Varför?” när man svarar ”JA! Jag är redo att förändra mig.” Men skulle du svara ”Nej!” så skulle frågan Varför inte? Komma direkt.

Av precis den anledningen gillar jag inte generella träningsprogram man kan köpa/ladda ner från någon webbsida. De är så allmängiltiga och drar alla över en kam. Ingen frågar VARFÖR? Ingen frågar hur förra passet påverkade kroppen. Ingen frågar varför du vill förändra dig, dina vanor, din kropp, ditt sätt att vara eller leva ditt liv.

Ibland känns det som om man bara springer fram genom livet utan tanke.

Visst är det bra att kunna förändra, men är det dig själv du behöver förändra eller är det ditt liv? Det är skillnad på person och profession brukar jag säga när jag vill ha en utvärdering av mig själv som inspiratör, pedagog, tränare. Lika så är det väldigt viktig att den som är redo för förändring funderar över varför personen vill ha förändringen.

Har jag mycket på mina axlar, mycket på jobbet, ligger efter med högarna hemma. Dåligt med tid för både mig själv, min familj och mina vänner. Då hjälper det kanske inte att börja på någon bantningskur, testa ett nytt träningsschema nedladdat från cyberrymden eller ändra inredningen. Just då behöver jag kanske allra bäst ta mig en funderare tillsammans med någon som kan ställa frågan varför jag vill förändra mig. Ställa de där frågorna som får mig att fundera och se delmålen på väg mot den stora förändringen. Se vad det är som egentligen är orsaken till att jag inte är tillfreds. Orsaken till att jag vill ha en förändring.

Visst kan ett träningsschema och ny färg på väggarna vara ett steg i rätt riktning men om jag inte vet varför jag vill förändra, eller vart jag vill komma, är det oftast ännu en återvändsgränd som slutar i att man känner sig otillräcklig, otillfreds och missnöjd – igen smiley

Våga fråga Varför lite oftare. Fråga dig själv och ge dig ett själv ett svar du är tillfreds med, ett svar som är ärligt och du kan leva gott med.
Varför är du inne på nätet istället för att umgås med någon du tycker om? – JA! Jag vill gärna ha ett svar på det, om du törs smiley e-post går också bra, annika@friskasteg.se  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.