FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Jordgubbsgodis

MatPratPosted by Annika 11 Aug, 2015 21:08

Trots att jag stått med jordgubbar upp till öronen har jag pratat om hallon. Min sambo har lett och frågat: Är det här verkligen hallonsaft? när jag bjudit på den nykokta saften. Sista felsägningen blev i alla fall rätt för när jag skulle skriva på pet-flaskan som skulle ner i frysen sa jag: Bäst jag skriver att det är hallonsaft så vi inte tar fel. Fast det heter ju jordgubbssaft! Skyndade jag mig att säga till honom med det stora leendet.

Förstår inte varför, jag har ju bara sett stora hallonkart men plockat jordgubbar – i massor. Nu när jag inte längre har några syltburkar jag kan frysa in och magen är så full av de nyttiga bären så jag knappt vill se en jordgubbe på hela... dagen (de är ju ändå otroligt goa med lite vispad grädde till... eller i yoghurt... eller...) Det var just det där ”eller”. Vad skulle jag göra?!

Tidigare har jag gjort vinbärsremmar till Må bra-vandringen. Väldigt goda och uppskattade så jag tänkte att... jordgubbsremmar blir det! Välkomna att smaka, bara ni anmäler er smiley

Rensa och koka saft på jordgubbarna. Låt rinna av i en silduk.

Mixa det som blir kvar i silduken och bred ut det på ett bakplåtspapper. In i ugnen på ca 50-100 grader och låt torka. Beroende på hur mycket vätska du tog till saften och hur tjockt du breder ut det tar det förstås olika lång tid att torka men när massan släpper från pappret är det klart. Ut ur ugn, dra av pappret och klipp i remsor som du rullar – eller bryter i bitar om det blev för torrt. Jag fick inte till remmar denna gång men som sagt, det finns mer i landet.

Jag passade på att torka några jordgubbar också, gott – gott i gottn gott!

Nä, det blev inget kvar att bjuda på men som det ser ut i landet hinner jag både en och två vändor till innan dagen D. Så kanske...

Smaklig måltid!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.