FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Må bra - sammanfattningen

Turer som gåttPosted by Annika 04 Oct, 2014 16:34

Tiden bara flyger iväg och plötsligt är hösten här. Eller höst och höst, förra helgen var jag tillbaka i Ammarnäs för träningslägret och då såg vi fjällen bortom Aigert lysa lätt vitpudrade och jag inser att det är sedan länge dags att lägga ut lite bilder från vår Må bra-vandring. För dig som är intresserad så är det torsdag-söndag v.35 2015 som gäller så det är lika bra du skriver in det i kalendern nu och preliminärbokar dig hos mig. Första bokningen har redan kommit så nä, du blir varken först eller ensam smiley

Som alltid är planeringen halv nöjet och att gå igenom recept, förbereda go’-saker och nya övningar för både kropp och knopp är något jag börjar med nästan innan jag hinner pack upp ryggsäcken från föregående tur.

Fast energibomberna får inte göras i ordning för tidigt.

Fascinerande att go’sakerna tar så mycket plats men ändå väger så ”lite”.

Regnkläder, dunjacka, torra ombyten etc etc. Skönt att jag är van att packa med tanke på maten som ska rymmas.

Resan är också halv nöjet och om det inte är Thai-vagnen i Sorsele som gäller som matställe tycker jag att utsikten i byn Hemfjäll tål att avnjutas både på upp- och nerväg. Likaså den brusande Vindelälven längre upp i dalgången.

Kamera är en viktig del av packningen och pauserna blir många och nästa år tror jag även en kikare kommer med.

Mindfullness utövas ofta, ibland gående och ibland sittandes vid en stilla porlande fjälljokk.

Det är inte bara vi människor som trivs på fjället och förutom några renar vi mötte hade vi i år tur att även få sen en kungsörn

Vandring är meditation i rörelse och det blir mycket att gå, inte alltid långt och länge utan dagsformen och gruppen sätter målen.

Toppröset på Lill-Aigert är ett mål

Och sjön Äivesjávrátje ett annat...

...tyvärr inte med badväder idag men väl en lite sovpaus på den torra risheden.

Förutom vandring, bastubad och fikapauser fylls sinnena av de små upplevelserna av en knallröd sluttning full av blåbär, doften av en kvanne vid vattnet och natten som lägger sig över de böljande vidderna.

Börjar du förstå varför vi fortfarande mår så gott så här en dryg månad efter vårt besök här?!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.