FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Rapport från Masters

Mer om AnnikaPosted by Annika 04 Mar, 2013 00:01

Nu har jag analyserat resultaten en vecka och inser att det är dags att både börja träna och skriva ett långt blogginlägg. Börja träna kanske du tänker men det är faktiskt så, jag har ärligt talat inte gett mig själv den chans jag förtjänar vad gäller träning så nu är det nya tag och nya mål. Mer om det framöver, nu till MastersVM.

Italien lockar mig som alltid och det var ju självklart att jag ville vara med på masters där, oavsett om jag hann förbereda mig eller inte. Resultatet blev i alla fall att jag är inspirerad för framtiden.

Varmt vin efter tävlingen, kanske något för oss här i kalla norden att ta efter?!

Halvhög höjd, 1001 m ö h ligger byn Asiago på och tävlingarna gick på ca 1080 möh. Inte så värst högt men ändå så det kändes i kroppen att allt inte var som det brukar. Eller så var det alla som hostade och nös i gruppen...

Dagen vi körde runt långa banan kändes det bra, skidorna mina gick fint och jag flög upp för backarna. Så blev det tävling och skidorna gick som... Bambi på hal is. Det gled hit och dit men inte fort och något fäste fanns inte på de 15 km utan jag fick röra mig försiktigt för att hela tiden ha tyngden rakt ovanför skidan och försöka trycka fast vilket resulterade i en 7de placering. = insikt 1, jag ska bli bra på att staka!

Slask är inte roligt när man ska valla, speciellt när det visar sig vara kallsnö efter banan.

Nästa dag fick jag till fästet men på bekostnad av glidet så jag kunde i alla fall diagonala men det är rätt frustrerande när tjejerna stakade ifrån mig och lämnade mig på 9de plats. Lila! Var känslan jag fick när jag åkt de första två kilometrarna och kom in på ”resten av banan” som hade ordentligt kalla och skarpa snökristaller trots de plusgrader som solen bidrog med. = insikt 2, jag ska bli bättre på att staka och valla!

Vilodagen använde vi till att åka upp till Campomulo, 1500 möh och ha höghöjdsläger en hel dag. Underbar åkning på långa fina spår. Som alltid några trevliga Rifugios som man passerar och som lockar inför sommaren. En hade öppet och där fanns diverse go’saker till försäljning.

Arthur Forsberg bjuder på smarrig äppelkaka. Jan-Olov Jonsson och jag hade gärna åkt lite till.

Något ljushuvud kom på att vi yngre tjejer kunde köra stafett så det blev till att leta fram och låna skateutrustning för ingen av oss tävlade i den disciplinen men skam den som ger sig. Jag häll mig dock till den klassiska disciplinen och gick ut som 2a. Hade fina skidor (äntligen) och gick upp i ledning men så kom jag till den där delen av banan som fortfarande hade kallsnö och glidet gick ner med 30%. Höll dock in i mål och växlade som 2a och kände att nu har nog kroppen kommit ikapp.

Blötsnö och regn gjorde nästa vilodag rätt trist och jag bestämde mig för att lämna in skidorna på vallning hos Rode. Vi var förresten förbi Rodefabriken och kikade på grytorna där de kokar valla. Intressant att en sådan liten anläggning kan göra sådana volymer.

Storkok i grytan och massor av intressanta burkar till försäljning.

På kvällen började jag fundera på om jag trots allt fått något av Håkan som haft känningar i halsen och bihålorna hela veckan men bestämmer mig för att det har jag nog inte för imorgon är det ju min favvo distans, 30 km klassiskt.

Borde ha nyttjat valla servicen redan dag två...

Bestämmer mig för att gå ut lugnt och köra mitt eget tempo och öka i slutet. En strategi som fungerar perfekt förutom att loppet är några km för kort. Det visar sig nämligen nu när jag analyserar tiderna att jag under andra halvan av loppet har näst bästa tiden, bara 1 sek långsammare än segrarinnan och att jag plockat mycket på nr 2 och 3. Men en 4plats är jag trots allt nöjd med för nu kunde jag åka ordentligt och snabbare än så var jag ju inte. = insikt 3, jag ska träna mer och bli bättre på att staka! Men det var skoj att träffa gamla bekanta från min tid i Kanada trots att jag var trött och slut.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.