FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Okynnes ätande

MatPratPosted by Annika 06 Apr, 2012 13:37

Det är lite fascinerande det där med att okynnes äta. Man plockar åt sig en godis när man går förbi godisskålen. (Vem har fyllt den?!) Sitter man och läser så är det gott men en kopp te, och så lägger man till en kaka bara för att… och är det en film på TV så plockar man fram lite gott… VARFÖR allt detta okynnes ätande? Och vem är ”man” förresten? Jag kan väl ändå stå för att det är ”jag” och ingen annan smiley

Jag tänker ge mig själv en godisutmaning. Inget godis på tre veckor start på måndag, mer än den lilla chokladbiten till espresson för den är det ju bara dumt att hoppa över ;-) Tre veckor är ju inte så länge och det går med lite vilja. En baktanke har jag men den ska jag inte tala om för mig själv, viskar dock till dig: Har jag klarat mig utan godis i 3 veckor kommer jag säkert att kunna fortsätta några dagar till och kanske blir det 4 veckor och om så, då kanske jag kan komma in i ett helt annat tänkt än att okynnes äta godis ”bara för att”. Men som sagt, berätta inte det här för mig för då kommer de 3 veckorna att kännas längre.

Just att sätta upp mål som är möjliga att nå när det gäller mat eller livsstilsförändringar tycker jag är viktigt och små delmål. Det ska kännas direkt att det här kan jag klara med lite vilja för då kämpar man bättre och ger inte upp vid första motlutet. OCH nog så viktigt, jag ska inte byta ut produkten jag okynnes äter mot något annat utan få bort hela beteendet! Vänja av armen att gå mellan skål och mun bara för att jag sitter still.

Antar du utmaningen och hänger på?

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post53