FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Åldersnoja

HälsaPosted by Annika 02 Apr, 2012 10:29

Jag förstår faktiskt inte varför så många är rädda för att bli gamla. Fundera över alternativet – att inte bli gammal och alltså dö ung…

Är det inte bättre och sundare att börja tänka i banorna av att må bra, känna sig pigg och orka göra en massa grejor även när klockan tickar och åren går? Mitt mål med tränigen är, förutom de där tillfällena med nummerlappen på, att jag ska kunna fortsätta med de intressen jag har idag även när jag är 87 år. I en lägre intensitet, kortare sträckor och med lite mer hjälp förstås.

Vi kan inte springa ifrån våran kronologiska åldern, men den biologiska åldern kan vi alla i hög grad påverka. Genom att tänka oss för, leva hälsosamt och träna kondition samt styrka kan vi fördröja kroppens åldringsprocesser samt hålla oss aktiva och starka längre.

Bara en sådan sak som att variera träningen och några gånger i veckan jobba upp pulsen ordentligt (så du verkligen blir andfådd) i ca 20 minuter gör att risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Positiva effekter när du belastar hela systemet genom att öka intensiteten (får upp pulsen) är förutom att du tränar hjärta och lungor också att du får ner blodtrycket, blodet rensas på en del osunda fetter och blodets insulinkänslighet påverkas vilket minskar risken för att typ 2diabetes ska utvecklas.

Dessutom produceras ju en mängd hormoner när du tränar som gör dig lyckligare och själv rensar jag hjärnan ordentligt när jag är ute och rör på mig så livet känns lättare smiley

Och du, det är aldrig för sent att börja. Startsträckan är bara lite längre.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post51