FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Sömnbehov

HälsaPosted by Annika 26 Mar, 2012 23:14

Tänkt vad en förlorad timmes sömn, eller två, kan ställa till det. Det var väl inga problem att ställa om till sommartid på söndag morgon eller på kvällen heller för den delen. Men idag måndag! Vaknade supertidigt med mina mått mätt men strax innan lunch var jag så trött så trött. Inte så att det skulle hjälpa med en promenad och friskluft utan jag vara bara totalt t-r-ö-t-t!

Tänkte på alla de som jobbar skift och inte har ett regelbundet sovmönster, usch! En kopp kaffe och varma kanelbullar hjälpte förstås inte heller så jag gjorde det enda vettiga och la mig för att vila.

DÅ! Då dyker alla idéer upp i hjärnan. Saker jag skulle kunna blogga om – typ detta. Ämnen som kräver en krönika och idéer på nya övningar till mitt SöttSalt-pass. Jag försökte leva som jag lär och ”observera tanken, lägg in den i ett sammanhang om den är viktig så du kommer ihåg den till sedan, slappna av, djupa lugna andetag… slappna av i musklerna…” Jag tror inte på det här att gå upp och skriva ner mina idéer/tankar för då slinter fingrarna plötsligt och så har det gått en halvtimme och sedan kommer något annat i vägen och jag har inte fått någon sömn och är lika trött igen om två timmar och får inget gjort.

Somnade till sist och sov en 15-20 minuter, perfekt! Upp och äta lunch och sedan var allt som vanligt igen tills jag nu i kväll körde passet med mina trogna adepter –PLING! Gissa om jag är pigg smiley

Normalt sett kan jag somna när och var som helst, allra helst utomhus i solen i lingonriset eller på en fjällsluttning. Känner du för att också sovalunch på en fjällsluttning så ska du komma med på Måbra-vandringarna till sommaren!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post49