FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Vardags Äventyr

HälsaPosted by Annika 25 Feb, 2012 23:09

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, och igen. Ta vara på äventyret i vardagen! Det finns där, alldeles runt hörnet men ofta har vi så brottom så vi hinner inte se det. Eller ens ta tillvara på det.

Tänkt vad härligt om man skulle krydda vardagen med ett litet ”extra” en liten grillkväll över öppen eld efterjobbet en torsdag. Pinnbröd, korv, ett foliepacket med lax och rotfrukter…

Eller att byta ut lördagsstädningen mot en lång tur med snöskor, skidor eller bara promenera längs skoterspåren?

Här i byn bor ett par som närmar sig pensionen, inget man kan tro när man hör vad de hittar på. Beroende på årstid kan man möta dem i kanot då bäcken är full av smältvatten, ute med bil längs en skogsväg och spanar efter björn, provar isarna på de små tjärnarna eller ute med skoter och lagar middag i vårsolen. De är riktiga livsnjutare för det är ju just det de gör – Njuter av livet.

Vad gör du för att skapa minnen att dela med dig av på ålderdomshemmet?

Jag lunchar på jobbet här om dagen.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post42