FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Endorfinkick

HälsaPosted by Annika 20 Feb, 2012 23:41

När mår man bättre än när man gör det man gillar? Jo, om man gör det i goda vänners lag, i strålande sol eller när det flyter så där härligt underbart perfekt.

Jag älskar längdskidor! (Ifall ni nu inte märkt det) Att få sträcka ut ben och armar, känna att kroppen svarar när jag tar i lite grann och att farten ökar. Känna hur skidorna bara glider fram… då får jag ett sådant där fånigt lyckligt leende över hela ansiktet – eller i hela kroppen rättare sagt.

Att hitta sin egen lyckorörelse/träningsform det är lyckan för kropp och själ. Att röra sig får kroppen att producera endorfiner, kroppens eget morfinliknande ämne som fungerar som både smärtstillande och humörhöjare. En anledning så god som någon för att verkligen ta sig upp ur TVsoffan och till träningen. Prova dig fram, hitta din motionsform som får dig att le lyckligt och kroppen att spritta!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post40