FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Frisera sanningen

HälsaPosted by Annika 16 Feb, 2012 14:40

Läste en artikel i SvD om Vidal Sassoon, ni vet han frisören som skapade de korta kvinnliga frisyrerna på 60-talet och som blev en ikon inom hårmode. Idag är han 83 år och förutom den normala nedbrytningen av kroppen som vi alla måste förstå och acceptera så är han vid härligt god vigör. Som alla modeikoner klär han sig omsorgsfult men poängterar vikten av att ta hand om sin egen kropp och fysik vilket är anledningen till att han tränar någon timme yoga och pilates varje dag. För hur ska du annars kunna vara stilig, moderiktig och med på det som händer? (Tänker du på att din kropp ska räcka till att må gott vid 80+ ?) Sassoon sammanfattar det hela med orden ”Om din kropp inte mår bra så påverkar det allt i ditt liv.”

Ganska självklart egentligen men hur många lyssnar på sin kropp? Verkligen lyssnar… Funderar du på VARFRÖR du sover dåligt? Tappat matlusten? Har svälld mage? Ont i nacken? Tappat lusten och inspirationen?

Skulle du köra din bil fastän check-engine lampan börjar lysa eller bränslemätaren ligger på rött? Synd att våra kroppar inte har lampor som lyser för då, kanske, skulle vi haja till.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post39