FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Prioriteringar

HälsaPosted by Annika 09 May, 2019 21:50

Har du någon gång känt för att stänga ner allt? Att ta semester från vardagen, jobbet och alla dina åtaganden? Både de roliga självvalda och de där du gör bara för att det förväntas av dig.

Egentligen vet jag inte om någon saknat mina inlägg här på sidan. Om någon varit här och sökt inspiration eller bara funderat på om något spännande är på gång. Eller är de flesta så inställda på Facebook så det är där alla kikar in? OM så är fallet så har ni ju i alla fall fått något litet livstecken från mig. Har ni dessutom Instagram och följer FriskaSteg där så har ni fått några fler livstecken.

Det här året (eller redan förra?) har jag prioriterat MIG SJÄLV. Det började byggas på lite pö om pö och tillslut kände jag bara att ”Nä, jag tar hand om mig själv och resten får komma när det finns energi. De som behöver mig kommer att höra av sig.” och så blev det smiley

Det är lustigt för jag vet precis hur allt började, rätt fånigt faktiskt. Det började med att en… bekant (För vi hann nog inte bli vänner) pratade om sin besvikelse över vänner som sviker och någonstans där kände jag att det var mig hon menade. Att det var jag som svikit. Hon sa det inte rakt ut så kanske menade hon inte mig.

Fel nr 1 av mig, att ta på mig en känsla som hon kanske inte riktade till mig. Eftersom jag nu kände som jag gjorde och inte förstod varför så blev jag frustrerad och tänkte skriva ett långt och insiktsfullt inlägg om att vara SVIKEN, BESVIKEN, FÖRBISEDD. Men eftersom jag även kände att en annan person, rätt så nära, nyttjade sin position på ett sätt som hon tidigare visat förakt för när andra gjort det samma så späddes det på. Med AVUNDSJUKA. Att hon dessutom kommit in på min planhalva och nu kunde göra saker som inte jag kunde fastän jag varit här så mycket längre. Jo, mer frustration som jag inte uttryckte utan behöll inom mig. Tänkte skriva om det också.

Fel nr 2. Varför ta till mig sådant som jag ändå inte kunde tänka mig att göra? Släpp det!

Alla dessa ”tänkte skriva” utan att jag kände varken skrivarlust eller att jag hade känslan helt klar med BESVIKELSE, AVUNDSJUKA, FÖRBISEDD gjorde inte saken bättre utan jag fick bara krupp av att inte kunna. Fast jag tror att jag inte riktigt ville…

Men något fel kan lätt bli rätt – och rätt är så mycket större än att tänka fel! I alla fall om man väljer att se det så. Så, NU är jag tillbaka smiley. Har hunnit med att prioritera in en bok så om ca 5 veckor kommer min fjärde bok ut. Japp, den handlar om vandring den också.  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post278