FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Nyttigt och Gott

MatPratPosted by Annika 26 Jun, 2017 23:21

Gott från trädgården

Karin frågade efter mitt recept på rostade rabarberremmar som ska med på årets Måbra-vandring och här kommer det smiley Njut! Men du gör det mer om du sitter på en fjällsida och spanar ut över vidderna!

Hör du till dem som skalar rabarberna innan du ska göra paj? I så fall har jag det perfekta godiset du kan göra med skalet. Skalar du dem inte så får du väl göra det för en gångs skull (lovar dock att det blir fler än en gång).

Skär av den röda biten 10 cm längst ner på 5-6 rabarberstjälkar, att bara dra loss ”skalet” blir för tunt så ta en osthyvel och hyvla varje sida.

Blanda runt med 2-3 msk strösocker och 1 msk muskovadosocker och lägg sedan i en gryta och rör på svag värme tills sockret smält och rabarberskalen vattnar sig. Låt sjuda 1-2 minuter till.

Nu kommer JOBBET smiley

Lägg bitarna på en bakplåtsklädd plåt. Försök släta till dem vilket jag gör genom att dra dem genom min stora matpincett. Eller använd fingrarna, eller lägg bara ut dem men då torkar de sämre och skillnaden mellan tjocka och tunna gör torkningen ojämn = brännrisk.

Torka i ugn på 150grader i ca 8 min, sedan rostar du dem på 200 grader i 2-3 min.

Låt torka en stund innan du lyfter upp dem och... oj, tog de slut? Nåväl, sommaren är inte slut än så du hinner en vända till smiley

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post272