FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Vandringslust

Att varaPosted by Annika 05 Feb, 2017 20:03

Att bara vara är underbart. Att bara sitta ner i fåtöljen med en kopp te och stirra in i elden och känna värmen från kaminen. Att bara ta en promenad ensam eller tillsammans med någon men utan krav att prata, bara vara. Vara tillsammans eller vara ensam, ibland behöver i alla fall jag bara vara för att ladda batterierna men framför allt, att sortera tankarna som far genom huvudet.

Kanske därför jag gillar våra fjällturer med ändlösa stigar, sova i tält. Och bara vara.


Vandring är för mig den ultimata formen av att ”bara vara”, att låta tankarna flyga och eftersom det alltid är en bit dit jag/vi ska och det är sällan man pratar varje meter under en vandring så blir det många härliga stunder där jag utan att fundera. Utan att lägga energi på tankeprocessen ändå sorterar, reder ut och kastar bort alla de funderingar, idéer och tankar som ligger i någon process i hjärnan.

Vandring blir mer och mer inne. Fler och fler hittar till vandringens tysta meditativa tillstånd. Andra har inte tagit steget till lugn fullt ut, utan springer i terrängen istället smiley Funkar bra för dem, men inte för mig.

I filmens värld har det kommit några filmer med vandring som tema. Passa på nu i vintermörkret och kura upp i soffan och koppla av, samla energi och inspiration för framtiden med en bra film eller läs boken. Sedan anmäler du till någon av FriskaStegs fjällturer eller skogspromenader som dyker upp här på sidan, och på FB-sidan under våren.

Wild är en bra film men boken är kanske bättre. Sedan har vi ju In i vildmarken; av Jon Krakauer, någon har kanske läst hans ”Tunn luft”? Sist och mest klassisk är förstås Jack Londons böcker! Inte alls dumma om du är inne på äventyr och vildmark!  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post264