FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Mentalt stark

TräningPosted by Annika 22 Jan, 2017 17:23

Att vara mentalt stark handlar även om att inse sina begränsningar och välja att arbeta utifrån dem. Jag har varit tvungen att vara mentalt stark det senaste året vilket inneburit att inte inspirera er. Konstigt nog smiley Kanske är det någon som fortfarande kikar in här på FriskaSteg och söker inspiration men blir fundersam över att inget har hänt på så länge. Kanske funderar du över vad det blivit av mig, om jag lagt ner och gett upp eller bara bytt fokus i livet.

Sanningen att säga så har jag varit oinspirerad. Ordentligt oinspirerad! Visst är FriskaSteg en del av mitt företag och levebröd men när det händer något i livet som ställer allt på ända är det inte så lätt att hålla humöret uppe. Speciellt som i mitt fall när jag fick en skada som gjorde att jag inte kunnat vara så rörlig som jag vill. När jag knappt kan gå en promenad i min normala fart, vaderna blir tunga som timmerstockar bara av att cykla en timme. När jag inte vet om trädgårdsarbete försämrar skadan, om styrketräning för detsamma. Ovissheten i vad som hänt och hur jag själv kan påverka läkeprocessen eller försämra den...

Givetvis går det inte att bara lägga av, att sätta mig i soffan och låta dagarna gå. Givetvis måste jag försöka fokusera om och ta nya tag men hur inspirerad är jag för det? Inte alls.

För att ”överleva” en oviss tid när jag inte bör/får/kan röra mig som jag är van vid så ställer jag helt enkelt om huvudet. Jag har under det här året valt att välja bort rörelse. Inte så svårt som man kan tro efter att jag väl hade fått insikt.

Insikten kom efter första bakslaget. Jag började med att tänka ”Nu när jag inte kan använda foten fokuserar jag på överkroppsstyrka och rörlighet genom yoga.” Bakslag 1 à Jag kunde inte trycka fast foten i mattan vid de stående yogaövningarna. Bakslag 2 à de flesta styrkeövningar gör överkroppen kräver en aktiv underkropp och vader som jobbar, vilket inte min ena gör. Resultatet blev bort med alla tankar på träning över huvud taget, bort med alla funderingar kring fjäll, skog och friluftsliv och fokus på att bara leva ett enkelt hemma liv utan att bli vansinnig. Eftersom jag var medveten om att jag valde att välja ett vanligt hemma liv innebar det att jag inte blev besviken, deprimerad eller på annat sätt negativt inställd till mitt nya begränsade liv. Men någon inspiration till att försöka inspirera er här på FriskaSteg fanns inte heller och därför valde jag att välja bort det också.

Nu säger någon av er; men kom till saken och berätta vad som hänt! Sanningen är att jag och de medicinskt kunniga jag träffat inte vet helt säkert än. Jag väntar fortfarande på att bli kallad till min senaste remiss.
Vad som är sagt hittills är att jag troligen hade ett Tarsal tunnel syndrom och jag fick en, sedan en till kortisonspruta. Lite bättre funktion men den domning som finns i foten sedan i februari 2016 finns ändå kvar. En tur till lasarettet igen och en nervundersökning där de både mätte med elektroder och med nålar hur nerverna fungerade gav inget entydigt svar så iväg på magnetröntgen men inget självklart där heller. Medan jag väntar på remissen till nästa ortoped valde jag att själv åka ner till Umeå och Sports medicin där jag fick grönt kort för att åka skidor och använda foten bäst jag vill och köra styrka med vissa begränsningar så väntar jag nu även på att få träffa en neurolog då skadan troligen ligger någonstans norr om låren... Fortsättning följer men nu väljer jag att börja om och inspirera er, mig själv och ta nya tag.

Hjälper ni mig med lite inspiration tillbaka smiley ?

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post262