FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Vanans ovana

HälsaPosted by Annika 29 Sep, 2015 21:24

Det mesta av allt vi gör, gör vi av gammal vana. Av gammal vana tar vi samma väg till affären eller tömmer diskmaskinen på samma sätt. Tränar av gammal vana i samma fart och samma ansträngningsnivå som vi är vana vid - får samma resultat vi är vana vid.

Fundera på en annan vana, hur du går till väga när du klär på dig. smileySitter du? Står du? Kan du fortfarande ta på dig sockorna stående – eller när slutade du kunna det? När en rörelse du brukade kunna utföra på ett sätt "plötsligt" blir svår och du måste justera ditt rörelsemönster för att få rörelsen att fungera, DÅ borde du börja fundera över VARFÖR.

Varför kan du inte längre göra det där? På samma gamla sätt? Vad har hänt dig/kroppen/omgivningen/...?

Jag och Håkan tillbringar många nätter i tält under alla de friluftsreportage vi gör på ett år. På skoj brukar vi säga att det är vårt sätt att se om vi blir stelare, otympligare eller mer orörliga. För så länge vi utan större problem kan komma in i och ut ur tälten, vända oss fram och tillbaka, sitta med utsträckta ben och äta maten så håller vi en bra nivå på rörligheten. Har du förresten provat om du kan sitta på golvet med utsträckta ben? Klarar du 10 min?

Ett bra antal minusgrader i Kaskasavagge men rykande varm mat och go' sovsäck!

Om du inte blir observant på dina vanor så är det svårt att ändra på dem, eller föra in nya vanor. (o)Vanor är som ett glas – du måste veta hur fullt det är för att du ska kunna fylla på det med mer innehåll. Är det redan fullt får du fundera på om det är det innehållet du vill dricka upp eller om du ska byta ut allt eller bara lite...

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post254