FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Om tiden stått stilla

Att varaPosted by Annika 13 Sep, 2015 23:25

Ibland, eller rättare sagt rätt så ofta, funderar jag på hur det hade varit om tiden stått stilla i vissa avseenden. Om inte ”utvecklingen” gått så fort att livet börjar halta. För visst är det så att det ”utvecklas”, förändras snabbt i vissa saker men inte alls i andra. Bara för att göra er förvirrade slänger jag in åsikten om att samhället inte är gjort för att kvinnor ska göra karriär eller ens yrkesarbeta heller. Eller?

Eller ska jag uttrycka mig som så att samhället är inte gjort för att båda parter i en barnfamilj ska arbeta. Speciellt inte om familjen gjort som mängder av familjer och flyttat fler än tre mil ifrån far- och morföräldrar. Att vi dessutom har ett samhälle som är flexibelt så det går sönder, så tillgängligt att ingen ids planera ens för en enda helg gör livet väldigt svårt och stressande.

Stressande av att vara tillgängligt och flexibelt? Fundera en stund innan du läser vidare. Fundera på vad som gör dig stressad.

Skyndar du mellan alla möjligheter? Stressad av att inte hinna allt som erbjuds? Slappna av och njut av en sak ordentligt istället för alla saker som ”skulle-gå-att-göra-om-jag-bra...”

Blir du stressad av att vilja hinna med en massa men inte har någon tid? Har det kanske med dålig planering att göra, eller en så flexibel situation att du inte har behövt planera tidigare? När det nu kommer till kritan blir du stressad för att du inte planerat något? Eller är du en sådan där ”hopplös” typ som aldrig kan säga JA till något för tänk om det kommer ett ”bättre” erbjudande?

Vad skulle hända om tiden hade stått still? Om vi inte hade affärer som är öppna nästen dygnet runt och bensinstationer som säljer det mesta och är öppna dygnet runt. Om du hade varit tvungen att tänka efter och handla allt du gör dina inköp en-två gånger i veckan. Då hade du suttit där i lugn och ro med eller utan chips till lördagsfilmen för affären är ju ändå stängd så du behöver inte stressa dit. Istället hade du förmodligen gjort något med familjen/vänner. Inte haft ena fingret och halva ögat på telefonen hela tiden. Snacka om oförskämt förresten, dessa personer som kommer och hälsar på och så kikar de på telefonen titt som tätt, uppdaterar här och pratar där. Nä, är det inte trevligt att hälsa på så låt bli!

I en lite icke könsneutral familj jobbar mamma i affären (kvällsskift) till kl 22. Mannen jobbar som yrkesförare också han med körningar så här på kvällen. Barnen? Ja, de har ju varit på skolan dagtid men med släkten i en annan del av landet och en barnomsorg som inte har kvällsskift... Men bra för oss som inte planerar utan är flexibla och vill ha möjligheten att åka till affären på kvällen bara för att man känner för en påse chips till filmen.

Annat var det förr när barnen kom från skolan, lekte med kompisar och alltid fanns det någon vuxen i närheten. Förälder eller mor- farförälder som trygghet. Planera var men tvungen att göra när det gällde inköp och någon stress var det inte tal om för allt var ju ändå stängt på kvällen så man fick ”nöja sig” med att ta det lugnt och umgås med familj och vänner för ingen hade ju ändå uppkoppling och ont i tummen av allt mobil-skrivande.

Visst var några saker bättre förr ändå smiley  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post253