FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Pusta ut

HälsaPosted by Annika 19 Jul, 2015 21:52

Sommar och sol. Långa lata dagar och perfekt för att komma igång med nya vanor och rutiner. Men ack så fel.

Har du hittat balansen i sommar?

Det är nog många med mig som inför sommaren inbillar oss att ”Nu, nu ska jag ta tag i det där och komma in i bra vanor.” Men när sommaren, eller i alla fall semestern är slut så har man inte kommit mycket närmare de goda vanorna. Inte så konstigt för hur ska man kunna skapa nya vanor när inga vanor finns? För handen på hjärtat, hur många av er har samma vanor på semestern som annars? Många är ju inte ens på samma ställe som vanligt!

Sol, värme och lata dagar.

Den här sommaren har än så länge inte bjudit på mycket till sol här hos mig. Värme har det inte heller varit så snön ligger tjockare än vanligt på fjället där vi hade tänkt ta oss fram. Lata dagar har det absolut inte varit för sommaren är liksom högsäsong. En bunt friluftsreportage ska genomföras, några personporträtt till det och så lite guider av olika slag. Träningsprogram skrivas och evenemang planeras. Av någon underlig anledning verkar många tro att de ska kunna förändra sina liv under sommaren ”då är man ju ledig” som de säger smiley

Under en vandring som inte heller blev som den skulle eftersom snö låg tjock satte jag mig ner och funderade. I och för sig funderade jag hela tiden jag vandrade för jag tänker liksom bäst när jag går – meditation i rörelse – men vad jag så sakteliga insåg är att det inte är någon idé att bygga grunden för sina drömmar under semestern för de blir bara... luftslott.

En paus på fjället för att låta verkligheten sjunka in smiley

Bättre då att drömma och sedan sätta tänderna i verkligheten när den faktiskt kommer, när man är hemma igen och det finns vanor som går att jobba med. Det är då, när skymningen börjar sänka sig igen som det finns något att jobba med. Det är när vardagen är verklig det går att börja göra förändringar och bygga grunden för de drömmar man drömt under sommarsolen. Känner du för att låta tankarna vandra och hitta balans och lugn så följ med på Må bra-vandringen i augusti. Lovar att det där och då finns energi för att starta bygget av dina drömmar.  • Comments(2)//www.friskasteg.se/#post248