FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Svettigt värre

TräningPosted by Annika 06 May, 2015 23:21

Hur kommer det sig att de flesta som är nya motionärer är så dåliga på att klä sig? Och då menar jag faktiskt inte att de är dåliga som i ”för lite kläder” utan helt tvärt om! Hur många är det inte där ute som tar nya tag och börjar träna men som känner en olustkänsla över svetten som rinner, speciellt när det kommer till utomhusträning. Olustkänslan verkar vara mer mental än faktiskt, mental över att man blir varm, röd och svettig när man är och... promenerar.

Om och om och om igen får jag ta diskussionen om att inte ha för mycket kläder på sig. Och det gäller förresten barn också. Hur skoj är det att som barn vara ute och leka och inte kunna röra sig? Eller att så fort man rör sig så blir man blöt av svett? Så klart att de små Michelin-ungarna står orörliga och inte vill göra så mycket. Inte konstigt heller att de tycker det är tråkigt att vara ute då de inte känner sig bekväma med att röra sig. Desto mer de står still och vantrivs, desto mer vill de in och sitta med sitt dataspel istället och desto mer orörliga (och knubbiga) blir de.

På samma sätt är det med oss vuxna. Har vi inte så mycket kläder på oss när vi ska promenera/träna så är chansen större att vi rör oss i ett högre tempo och blir lagom varma och känner att det inte är obehagligt att ”jobba på”. Alltså är vi aktivare och får ut mer av det vi gör och slipper obehagskänslan.

Så, se över klädvalet. Landet är långt men jag bor i de kallare delarna och vet att INGEN behöver mer kläder på kroppen än en underställströja + en vindjacka på överkroppen och ett par långa tights/löparbyxor på benen nu. JA, givetvis med underkläder under och sockar i skorna smiley Men vad jag vill ha sagt är att ni ska se till så ni har väldigt lite kläder på er och måste jobba för att få upp värmen istället för att det dryper av svett och man saktar farten omedvetet... Förstärkningsplaggen åker på efter träningen.

Ut, njut och utmana komfortzonen på fler än ett sätt!  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post241