FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Rensa i röran

HälsaPosted by Annika 22 Feb, 2015 22:19

Vad lagar man för mat med curry? Det är nämligen ungefär så mina tankar gått inför varje måltid som lagas här hemma sedan början av februari. Jag har insett att jag vill rensa i röran och även spara lite pengar och de två går hand i hand. Jag rensar i röran genom att organisera upp, göra bort, städa bort, göra klart, välja om. Helt enkelt rensa i överflödet och fundera på vad jag behöver, vad jag vill ha och vad jag INTE vill ha.

Helt krasst. Hur mycket saker har vi inte liggande runt om oss som tar upp tid, energi och inget ger oss något meningsfullt och positivt tillbaka. Saker som kanske ger oss dåligt samvete för att vi inte använder dem, eller saker som vi flyttar runt för att de inte får plats och framför allt inte har någon plats i våra liv? Saker som ger oss dåligt samvete för att...?! Och har kanske du liksom jag, saker du kan använda istället för att köpa nytt? Varför konsumera, tära på resurserna när vi troligen har något likvärdig hemma i gömmorna?

Mitt rensa i röran-projekt är en kul grej jag brukar ägna mig åt någon gång då och då eftersom jag aldrig känner att jag vill göra det till 100 % utan väljer låta det gå en tid, en månad... en tidningskorg... eller tills skafferiet gapar rätt tomt smiley

Just nu har jag två projekt på G. En köksrensning där jag bestämt mig för att inte handla mer än frukt + grönsaker + mejeriprodukter och istället laga mat av det som finns. Både för att spara på hushållsekonomin lite men mest för att rensa bland alla matvaror som jag har en tendens att handla på mig smiley (Jag ÄLSKAR att gå i mataffärer!) Jag kikar på burkar och paket och funderar... Hmm, här är det slattar kvar, lika bra att använda upp curryn så jag har en färsk och fräsch sedan. Köttbullar i curry & banan sås till ris. Riktigt snabbt och gott. Borta är nu också den kondenserade mjölken som troligen hade kunnat gå ut av sig själv snart. Den rörde jag ihop med alla småbitar av bak-choklad, blockchoklad och aningen fin-choklad och simsalabim! Där hade vi godis för hela månaden, tack Linn för receptet! Paketet med helt bovete som jag aldrig verkar komma mig för att använda blev till en riktigt god frukostgröt med blåbär.

Jag har påbörjat en tidningskorg också. Fast det tar lite tid, för tidningar är något jag har svårt att slänga. Det har väl med min vetgiriga ådra att göra för det finns ju så mycket bra att veta, att kunna, att använda... Men nu tar jag alltså en tidning och läser den från pärm till pärm. Slår upp saker på nätet som är intressant och som jag vill lära mig mer om, skriver upp reportageidéer som jag får för det är ju min stora brödföda det här med att skriva. Och så recepten har jag bestämt mig för att INTE klippa ut. Istället lagar jag dem direkt och sedan bestämmer jag om det är värt att ha kvar eller kasta. Någon som vill ha några kg gamla tidningar?

Hur ser din ”röra” ut? Nu är det dags att fundera på om det är i dina hyllor och lådor eller i din kalender du ska börja rensa för när vårsolen lyser ser man saker mycket tydligt smiley  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post234