FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Jaha, handbromsen i

TräningPosted by Annika 01 Feb, 2015 20:39

Då är jag uppgiven, besviken och... besviken. Men det är väl bara att inse fakta. En riktigt långvarig förkylning har gjort att jag inte kunnat träna utan bara motionera lite de senaste veckorna (läs dec-jan smiley ) och ni som vet, det är ju skillnad på att träna och bara kunna motionera... Alltså är inte vitsen så stor med att som jag tidigare skrev vara med på Masters SM. Usch, det går ju i Kiruna nästan på hemmaplan och jag har längtat efter att få ta i uppför ”himlabacken” på baksidan av Matojärvi. Jag kan nämligen fortfarande både känna och se framför mig hur det var att åka där under Kirunaspelen. Det var där jag kunde knapra, nä ta stora kliv, närmare åkarna som var framför mig i spåret. Där plockade jag sekunder och jag längtar efter att få kämpa uppför sådana backar igen. Fast som jag skrev tidigare och Håkan kommenterade – det är inte lätt att tävla i korta distanser när man inte tränat fart och styrka på länge... Ingen chans att göra sig själv rättvisa och hitta det roliga i att tävla.

Och med ben som darrar, en mage som tjorvar och så ännu en förkylning (trodde jag var immun mot elevernas bacilusker nu) blir jag tvungen att inse att det inte blir någon skidåkning den här veckan heller och hur roligt blir det då att ställa sig på skidor och åka i 150 km...?! Så, "Rovaniemi 150" är härmed inställd även den smiley Det suger.

Jag hade sett fram emot att få åka timmer efter timme, mil efter mil genom snötyngda skogar. Åka om en massa snöskolöpare, bli om körd av Fatbike cyklister och prata med andra medtävlande vid de obligatoriska checkpointerna. Hitta något annat?! Vilka andra skidtävlingar eller arrangemang med skidor på fötterna finns att se fram emot nu? Google nästa! Hitta något som är en utmaning och samtidigt roligt och spännande samt passar in i livet. För det var ju det också... Vardagslivet...  • Comments(2)//www.friskasteg.se/#post232