FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Skidgång, älglufs och givande träning

TräningPosted by Annika 17 Dec, 2014 22:51

Stavgång, elghufs, running with pools – kärt barn har många namn och i fallet att träna med stavar är det säkert nästan lika många namn som teknikvarianter och personliga favoriter.

När jag var i Kanada och tränade i början av -90 talet fick jag lära mig något nytt, running with pools. Här hemma på skidgymnasiet i Malmberget hade vi mest använt stavarna i backarna uppför Kungsryggen eller ibland på Dundret och alltid var det skidgång eller sprättande skidgång. Nu fick jag lära mig något nytt och något jag sedan dess alltid kört sommartid. För bättre träning för hela kroppen än att ”springa med stavar”, eller älglufs, finns knappt. Förutom skidgång då, eller sprättande... Fast de varianterna orkar man inte under ett längre pass utan de är riktig intervallträning.

I Ammarnäs i höstas körde vi massor av olika träningsvarianter med stavar och det är det som är det fina tycker jag –det finns något för alla – och i all terräng. Är det flackare så funkar det med älglufs och vill man bara utmana under ett kort och intensivt pass kör man sprättande eller skidgång. Gå med stavar... Det gör man möjligen som A1 träning och just det: stavar som sommar betyder korta stavar! Typ 90grader i armbågen för att kunna jobba igenom rörelsen, lite beroende på hur bra tränad du är.

För lite tips och kunskap – lär av Mattias Fredriksson eller min personliga favorit Alsgaard som tjuvar lite och lämnat stavarna hemma smiley fast det beror kanske på att gruppen tagit en ordentlig backe istället för att lufsa på platten.  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post228