FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Ur led är tiden

MatPratPosted by Annika 19 Nov, 2014 19:55

Nu är världen vänd upp och ner. Visserligen har mörkret lagt sig och snön ”lyser” med sin frånvaro så allt är mörkt men aningen mysigt. För visst är det mysigt att kura skymning. Mysa i favoritfåtöljen med en bok, en kopp rykande te och ljuset från kaminen som dansar. Det är nästan så jag får lust att plocka fram julbelysningen för att få det där extra mysiga som hör den mörka årstiden till. Men bara nästan.

Jag tycker nämligen det är viktigt att hålla på lite traditioner. Ha något att vänta, längta och se fram emot. Gissa om jag blev förvånad när jag förra vecka, alltså måndag den 10 november såg en utomhusjulgran – TÄND!? Jag har full förståelse för alla som förbereder, dekorerar och planerar i god tid när just tid finns. Varför skjuta upp allt och bli stressad?

Men varför tända julgranen redan nu?

Men i går gick min förvåning över tända julgranar i början av november över. Jag fick nya saker att förvåna mig och våndas över. Semlor! Jag älskar semlor!

Frestelse av stora mått

Och där, i kylhyllan på affären låg semlorna granne med pepparkaksdegen......... Den 18 november! Nä, tänd ni alla era julgranar, adventsstjärnor och andra mysiga ljusdekorationer som kan lysa upp vårt vintermörker och få oss att mysa i skymningslandet i väntan på snön. För ju fortare julen kommer desto fortare får jag äta semlorsmiley Eller... Ska jag slinka in på affären imorgon och köpa mig en stor, svulstig semla och värma lite mjölk och mysa i skenet från adventsljusstaken trots att det varken är jul, fasta eller påsk?

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post226