FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Valtider - varje dag

HälsaPosted by Annika 18 Sep, 2014 00:27

Det är valtider så mycket oftare än vart fjärde år. Dagligen ställs vi inför val, stora –små –lätta –svåra. Ibland tror vi att vi valt det lätta och det visar sig vara mycket mer betungande än vi trott och ofta, alldeles för ofta, undviker vi att göra ett aktivt val utan flyter bara med. Men det är att välja det också.

Vi har ofta svårt att välja bort, välja vila och lugn av rädsla för att missa något. Resultatet blir att vi jäktar från den ena aktiviteten till den andra, aldrig får vi ro för vila och återhämtning. Heller inte möjlighet att ta tillvara på tillfället som dyker upp. Att jämt vara i farten, vara uppkopplad, vara med, vara på hugget gör att vi binder upp vår tid så mycket att vi knappt har ro i kroppen för att verkligen umgås, prata och lyssna med dem vi bundit upp vår tid med. Vänner, kollegor eller kunder.
Rör sig livet för fort? Kanske dags att sakta ner, njuta, ta vara på livet...

Genom att vara medveten om sina val; välja bort ibland, välja annorlunda ibland, gör att vi kan skapa tid för lugn och ro. Tid att vila upp oss på, och då menar jag inte att man automatiskt sitter i soffan eller ligger kvar i sängen även om det också behövs -ibland smiley. Väljer vi ”dö-tid” skapar vi utrymme för uppbyggnad, tid för återhämtning och energiuppladdning som får oss att orka igen. Frigör vi tid genom att välja ”dö-tid” någon gång här och någon gång där, bränner vi inte ut oss utan får tid att göra klart och göra bort istället för att stressa från aktivitet till aktivitet. Det är ju inte lugnet som får oss att må dåligt utan stressen över att inte hinna det där som vi faktiskt inte hinner när dagen är helt uppbokad men som vi ändå bokat upp oss på att göra...  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post221