FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Behöver du karta och kompass?

HälsaPosted by Annika 21 Jul, 2014 23:25

Funderar du ibland på vad du är bäst på? På vad din dolda talang är? Eller på hur du ska få möjlighet att bli så bra du kan på just det du vill bli bra på? Att inte låta sin talang få näring och de bästa möjligheterna att växa och utvecklas är i mycket ett slöseri, slöseri med resurser och möjligheter.

Detsamma gäller rörelse och aktivitet. Att ha möjligheten att låta våra kroppar vara aktiva och i rörelse som vi är skapta för är något fundamentalt naturligt i motsats till den vardag vi ofta har i nästan total stillasittande. Det är när vi rör oss som kreativa tankar kommer, tankar utanför de vanliga mönstren. Det är när vi rör oss som hormoner frigörs som gör oss både glada och lyckliga. Det är när vi rör oss som kroppen stärks och blir hållbarare, det är när vi rör oss och alstrar vår egen värme som kroppen bränner bort inflammationer och reparerar små skador. Om vi inte håller igång kroppen med aktiviteter bryts den ner fortare än om vi använder den, hur motsägelsefullt det än låter men vissa saker är gjorda för att användas och blir bara starkare. Så länge vi använder kroppen med sunt förnuft förstås för allt kan missbrukas och överkonsumeras. Även motion och hälsotänk som då istället blir ortorexi och fixering.

Vi är skapta för att vara i rörelse men för många som hamnat i det onaturliga tillståndet av stillasittande känns det kanske svårt att bryta vanan och börja röra på sig. Ta små steg, börja med att fundera över dina vanor och se hur du kan byta en vana mot en annan.

Fundera på hur ditt livs karta ser ut och vad du vill ställa in kompassen mot. Kan du klara det själv, eller behöver du lite hjälp och stöd? Var ärlig med dig själv och be om det du behöver någon annans kunskap för att genomföra för inte många skulle drömma om att själv bygga sitt drömhus. Varför skulle du då måsta klara av att bygga in önsketillvaro utan stöd?  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post212