FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Vilja - check!

TräningPosted by Annika 29 Jun, 2014 00:01

Ibland vill man ju prova saker, som triathlon. Nog för att jag redan provat ett triathlon, olympisk distans. Men det var när jag var... 15-16 år tror jag, alltså för mycket mer än halva mitt liv sedan. Fast det känns inte så, även om det känns om oääääändligt länge sedan. Nåväl nu är triathlon hur stort som helst och eftersom cykelklubben jag är med i, CK Sävast, nu har en triathlon sektion och ska köra ett triathlon sprint distansen så kan jag ju bara inte hålla mig smiley och finns bara viljan så kan man väl genomföra det också. Det är som bekant inte distansen som dödar.

Tog landsvägscykeln på avdamning i veckan –check! När sambon och jag kom hem efter den långa smiley 60 min turen stack jag ut och sprang – check! Visserligen bara 1,5 km men jag fick ihop det grenspecifika passet. Ni som funderar på att prova på triathlon, just det här kombipasset är ett av de viktigaste att träna, cykla och direkt ut och spring. Det behöver inte vara långa sträckor varje gång utan det viktiga är att få ihop kombinationen.

Igår letade jag fram en gammal paddel våtdräkt och for iväg till en sjö och provade om det gick att simma i dräkten – check!

Simningen i öppet vatten avklarad.

Visserligen simmade jag bara runt en flotte som min vänner vars strand jag lånade äger och visserligen var dräkten riktigt tung men det funkade med öronproppar – bra att ha när man simmar i kallt vatten, och med badmössan – bra att ha för att hålla håret borta och för att inte bli blöt inför resten av momenten.

Nu hade vi ett MTB motionslopp i byn idag så givetvis var jag ”tvungen” att vara med. Det ingick även i mitt Team Gymmix utmaning så inte bangar man där inte. Bra sambo som jag har så fick jag mina ben masserade i kväll och så kändes det skönt att köra genom kroppen. Helt enkelt redo för en triathlon utmaning imorgon. Viljan finns så då går det!

” – Check!” får ni läsa om då smiley

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post209