FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Krydda träningen

TräningPosted by Annika 05 May, 2014 23:44

Hur tufft och jobbigt det än är att köra intervaller så ger det resultat, och rätt fort också. Dessutom är det roligt! Eller hur smiley? Roligt att få ge järnet, eller nästan. Roligt att så variation och bryta av monotonin i det vardagliga för intervaller kan och bör man inte köra varje dag, hela dagen. Att du dessutom kan variera intervaller i det oändliga gör det hela bara roligare, mer utmanande. Eller vad sägs om att krydda med lite Tabata när tiden är knapp men du vill köra flera övningar? Eller krydda med impulser när du är ute på långpass och behöver bryta av för att inte stelna till i farten? Fartleks kryddan tycker jag om, likaså naturliga intervaller när jag är i en terräng som tillåter sådana.

Intervaller är precis som kryddor. Vi står där vid spisen och funderar på vad grytan ska smaka idag.

Ska vi krydda kycklingen med lite hetta i form av någon chiliblandning... eller garam masala... eller citron och salvia? Helt olika rätter och smakupplevelser baserade på samma råvara men med olika kryddningar.

Lika så med din träning. Krydda med lite 30-20-10 och bygg sakta upp din uthållighet och/eller fart, prova tempoökning i form av en Kenyan, tröskelintervaller eller avsluta passet med några koordinationslopp. Variationen av intervaller och hur du kan bygga upp den är oändlig, som med kryddningen i matlagningen. Vissa regler finns för att det inte ska bli oätligt av alltsammans och vet du inte hur du ska göra så fråga om råd eller köp en kokbok smiley Själv ska jag gå en HIIT-utbildning till helgen. Perfekt att krydda sommaren med!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post201