FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Tacksam avundsjuka

Att varaPosted by Annika 13 Apr, 2014 21:39

Avundsjuka är en stark kraft som kan få oss ner i det djupaste svarta men den kan även vara en drivkraft som får oss att vilja utvecklas. Undersökningar visar att vi ofta jämför vår egen situation med andras och när vi ligger efter så blir vi avundsjuka. Det positiva som kom fram är att samma mekanism även verkar åt andra hållet. OM vi exempelvis träffar någon som har det sämre än oss blir vi genast mer tillfreds med vår egen situation. Den amerikanska studien (vad annars?) bad även deltagarna att avsluta meningen ” Jag är glad att jag inte är...”. Efter att ha genomfört uppgiften fem gånger var försökspersonerna mätbart nöjdare. Motsatt skedde med den grupp som avslutade meningen ”Jag önskar att jag vore...”

Var tacksam för det du har istället för att se det negativa i det du saknar.

Så, att se sig själv som svag och förfelad och önska att man vore något annat kan ofta leda till destruktiva känslor. Se sig själv som bättre än andra är ett sätt att vrida avundsjukan till din egen fördel. Alltså, när arbetsbördan är stor, önska dig inte semester eller inget att göra utan tänk: ”Jag är tacksam för att jag inte är arbetslös”. Är det jobbigt att gå när bilen inte startar så istället för att önska dig en ny bil tänk: ”Jag är tacksam för att jag inte är rullstolsbunden”.

Avsluta nu meningen: Jag är tacksam för att jag inte ... och gör det tre gånger varje kväll när du lagt dig en gång på morgonen till frukost och se vad som händer med din inställning till din egen tillvaro.  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post200