FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Mat & Motion

MatPratPosted by Annika 06 Aug, 2013 15:51

Vem har hittat på någon så idiotiskt dumt som att det är okey att träna på TOM MAGE på morgonen?! Visst kan det ha en viss inverkan på en viktnedgång men då ska du vara överviktig och ha fett att bli av med. Motionen du gör ska vara kortvarig och just det jag precis skrev – motion. INTE träning!

Det är faktiskt skillnad på motion och träning och du vill TRÄNA och bli bättre på en idrott har inte råd att låta kroppen jobba på tom tank för då är inte träningen uppbyggande utan bryter ner kroppen.

Samma sak vad gäller alla dessa energidrycker, bars och att proppa i sig ”recovery” tjafs efter träningspass. Godislåda på posten! Och JA det är en GODIS låda smiley

Ärligt, hur många av oss är så vältränade och tränar så hårt att vi behöver extra energi så snabbt efter ett pass? Titta istället på klockan och fundera på hur lång tid det är till nästa mål mat. Är det över två timmar så JA, ta något i dig som lite keso eller en smörgås men är det snart dags för mat så räcker det gott och väl att vänta. Speciellt om du motionerat. Du som tränar tufft för att prestera är i en annan situation och har troligen inte samma energireserver i form att fett på kroppen. Var ärlig med dig själv och fundera på vad DU behöver och vad du GÖR. Träna eller motionera? Gå ner lite i vikt eller förbättra prestationen? Eller kanske både och men då är det en diskussion mellan att anpassa maten träningspasset och inte tvärt om. Och obs att jag skrev MAT och inte ”godis” smiley

Alltså, fundera över alla de tips & och råd som dyker upp i media – även på bloggar som den här ;-)

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post169