FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Önskebehov

Att varaPosted by Annika 07 Apr, 2013 19:13

Underbara vårvinter! Jag skottade balkongen för någon vecka sedan, både för att slippa droppet ner på altan men även för att jag när en önskan om att ha en solstol där. Tänk dig en solig vindstilla dag, att vira in dig i en pläd, ha en stor kopp varm choklad och en bra bok...

I utkanten av trädgårdslandet är den dold...

Nu har jag ingen solstol men dock en ordentlig träbänk så jag har skottat mig en väg fram till den istället. Nog så gott, nog så härligt.

Än är den inte hittad men formen anar jag...

Är det inte lite så att vi går och drömmer om saker. Önskar att vi har det och det. Ibland spenderar vi mer pengar än vi tänkt på något som vi egentligen inte behöver eller använder så ofta. Fråga dig ibland: Behöver jag det på riktigt eller är det en ego-grej? Något Show-off, ett skrytobjekt eller en grej som ”alla andra har ju”?

Här ska jag sitta och njuta i solen, vårvinter som sommar, varje gång jag behöver lite lugn och ro.

Tänk om vi skulle dra ner på inköpen och lägga inpuls-köps-pengarna på ett ”välbefinnande-konto” istället. Ett konto för att göra saker som vi faktiskt mår bra av att göra men som det ibland känns för lyxigt att unna sig? Nog är det väl bättre att få en skön massage för en stel och otymplig kropp istället för att gå på fiket 5 gånger? Summan blir ju ungefär detsamma...

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post145