FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Kroppscanning

HälsaPosted by Annika 16 Mar, 2013 23:50

Efter några veckor med en ihållande hosta börjar jag känna att nu är det nog dags att låta kroppen känna efter om den börjar bli frisk. Det är alltid svårt det här med ”förkylningar” för hur vet jag att det faktiskt är en förkylning och inte något lite värre? Hur vet jag att det är okey att anstränga kroppen utan att den tar skada eller om jag bör vänta lite till? Min kropp har jag tänkt använda i så där en 50 år till och då menar jag använda och inte bara som ett transportmedel för mina tankar och åsikter. När jag är 70år vill jag fortfarande kunna göra veckolånga fjällvandringar, när jag är 80 år vill jag fortfarande kunna åka en skidtävling och när jag är 90 år vill jag fortfarande kunna böja mig ner för att knyta skorna. Jag har mål och mening med min träning och känner att det är värt någon veckas vila för att kunna åka ännu en skidtävling i år utan att förstöra det långsiktiga målet. Men det har börjat krypa i kroppen och jag är glad över att jag kan göra rörlighetsträning som inte tar på hjärta och lungor undertiden jag varit sjuk. Dumt att stelna till totalt.

Idag var det så dags att känna efter, göra en kroppscanning. Kamrumloppets motionsklass passade perfekt. På med skidorna och ordentligt med kläder, hög buff i halsen ifall jag skulle känna att det var för kall luft att andas.

Försiktig ansträngning så jag kände att jag är på rätt väg var ledordet. Tack Harads IF för att ni fixar sådana här arrangemang!

Att efter några veckor få prova om kroppen funkar var magiskt. Stora rörelser, glid på skidorna, ta inte i utan hitta flytet. Och flöt gjorde det smiley Men usch vad kroppen kändes ovan att använda. Tror jag fick en föraning om det där loppet jag ska göra som 80-åring. Fast jag hinner ju träna lite innan dess...

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post142