FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Fokusera

TräningPosted by Annika 13 Feb, 2013 12:39

...och göra det bästa av situationen.

Hur många av oss sätter inte upp mål och när vi sedan jobbar mot dem stöter vi på en massa motgångar. Motgångar som vi ibland själva har skapat, som att vi inte gör bort våra projekt och uppgifter utan låter dem växa till högar som sedan ligger där som ett hinder vi måste prioritera för att sedan kunna jobba vidare mot vårt mål. Andra gånger är hindren vädret som ställer till det för oss. Träna tempo för att få upp farten i minus 30 är ju inte så lätt fixat. Eller så är det bara så att livet kommer emellan. Kanske måste man hjälpa en familjemedlem, jobba över, läsa till ett prov just de dagarna man planerat att fokusera på någon detalj mot målbilden.

Hur vi tar dessa ”motgångar” är en stor del av anledningen till hur långt vi når mot vårt mål. Vissa släpper målet och försöker inte ens utan sätter sig ner och säger: ”Nä, det gick inte i år. Jag hade inte tid, vädret var inte bra, det kom för mycket av livet emellan...” Istället för att ändå ge det sista och se hur långt det räcker. Om det inte räcker hela vägen så kanske man lär sig något och vet hur man ska tackla målet nästa gång, eller om man ska göra en målrevidering för kanske var inte målet det man trodde man ville nå...

Andra tittar på målet istället för att se det som inte blev gjort och säger: ”Få se hur jag ska nyttja det jag gjort för att nå så nära målet som möjligt. Kanske kan jag göra på annat sätt än jag tänkte och ändå nå rätt långt. Jag vet hur jag förberett mig och med det i bagaget kör jag ändå och gör så gott jag kan.”

Jag hade ett mål i år, Veteran VM i Asiago. Tyvärr kom snön sent, sedan blev det minus 30, minus 40 och så minus 20 och rena värmeböljan. Allt hade varit frid och fröjd om det bara funnits skidspår på nära håll. Tyvärr snöade det – mycket. Nå väl, Veteran VM går snart och jag har gjort det jag har gjort och det jag inte hunnit med ska jag ta tag i nu och inför Veteran VM i Skandinavien ska jag vara på TOPP. Vad nu toppen är då för jag vet inte vilket år det blir... Under tiden ska jag göra mitt bästa med det jag har för jag har i alla fall mycket ”övrig” träning. Eller vad sägs om snöskointervaller i 30 cm nysnö? Det är tungt. Eller Tegsnässkidor över myrarna?

Bra skidspår blir det för nästa pass smiley Och en liten idol bild på mig från "lägret"

Det gäller att se möjligheter. Vägen till målet är inte alltid spikrak utan kan mycket väl vara många fina krokar och kanske är det inte i år som jag är på topp utan det är basen jag nu bygger för att vara på topp sen. Ha en anledning att fortsätta träna och inspirera. Någon där ute som känner för att starta sitt Framtidsprojekt med mig? Mot nya mål, får det heta.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post136