FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Långsiktiga mål

Mer om AnnikaPosted by Annika 22 Jan, 2013 00:58

"Sedan går det inte att komma ifrån att träningen gör mig stark och frisk... Jag är sällan förkyld eller sjuk... Det är ju socialt trevligt också....” Så säger en av alla de äldre som intervjuats i Riksidrottsförbundets forskningsrapport: Idrott och motion 60+

Där tas även upp att trots att man är en frisk 80-åring så förlorar vissa muskler mer än hälften av sin ursprungliga muskelmassa och styrka. Vilket är en av anledningarna till att många äldre i dag behöver mycket hjälp att klara av vardagliga hushållssysslor i hemmet.
Så behöver det emellertid inte vara. I samma rapport framgår det nämligen också att äldre kvinnor och män kan förbättra såväl kondition och uthållighet som balans, stryka och rörlighet högt upp i åldrarna. Dessutom står det att en hög social och fysisk aktivitetsnivå kan minska risken för funktionshinder, sjukdom och för tidig dödlighet hos seniorer. Om samhället redan i dag skulle satsa mer på veteranidrotten skulle det alltså högst sannolikt generera en friskare, och mindre kostnadsbärande, äldre generation i framtiden. Så, jag börjar nu min tränig för att hålla mig frisk och kry när jag blir en äldre senior. Veteran är jag redan och satsar på Veteran VM J Önska mig lycka till!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post131