FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Innehållslöst!?

HälsaPosted by Annika 17 Jan, 2013 17:38

Läste i en engelsk undersökning att 2 % av unga brittiska kvinnor skulle offra 10 år av sitt liv om de i gengäld fick sin drömkropp. De kan ju inte ha mycket roligt om dagarna om de kan offra så mycket...

16 % var beredda att offra 1 år, 10 % mellan 2 och 5 år. Värst var att 1 % var beredd att offra 21 år eller mer! Jag kan inte låta bli att undra hur lata och bekväma de egentligen är. Varför ”offrar” de istället inte lite svett, planering och låt oss säga ansträngning i vardagen för att få en ”nästan” drömkropp?!

Men mest intressant; VARFÖR ska det vara så svårt att vara nöjd med sig själv och sin kropp? Det viktiga är väl att vi kan göra de saker vi vill i vardagen, att vi mår gott och har ett innehållsrikt liv? Men kanske är det just där skon klämmer. Vi känner inte att vi har ett tillfredsställande innehåll och koncentrerar oss därför på annat.

Hoppas verkligen DU har ett innehållsrikt liv som du ser fram emot och att du vill ta tillvara alla år du har kvar och även gör något för att få ett extra användbart år.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post130