FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Harmoni

Att varaPosted by Annika 15 Jan, 2013 19:59

Jag sträcker upp mina händer i solhälsningens första position. Känslan är skön för första gången på väldigt länge och det känns direkt att ”Japp, äntligen är det yoga och inte bara övningar”. Yoga ska vara ett tillstånd där man jobbar med och i sin egen kropp. Inte tränar och gör några övningar – ett, två, tre och så fem stycken till. Utan andas in, andas ut, känn hur kroppen svarar. Är den stel? Ojämn? Balansen förskjuten?

Att yoga är inte att göra utan att vara. Det handlar om att befinna sig i ett tillstånd, i en harmoni där man rör sig och för sig utan att prestera. Yoga handlar om att observera och nå ett näst intill meditativt tillstånd. Liksom mindfullness, att vara medvetet närvarande utan att ta i. fast ibland måste man ta i för att förstå hur kroppen fungerar smiley

Igår kom jag dit direkt. Det kändes direkt att nu var det bara rörelse i kroppens egen rytm. Inga ”måste-tankar” for genom huvudet, inte heller fladdrade tankarna iväg till saker jag borde, skulle, ville göra. Det var bara här och nu. Hade det gällt skidåkning hade jag sagt att fokus var på topp och formen lätt att plocka fram.

Hoppas du också har harmoni i kropp och knopp!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post129