FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

OM inte om fanns...

HälsaPosted by Annika 09 Dec, 2012 23:50

Visst drömmer man sig bort ibland och tänker att ”OM jag inte behövde...” Oftast är det just det där negativa vi önskar bort och koncentrera oss på istället för något positivt. Ser du den positiva bilden istället så snäpper du upp dig på positivitets skalan något hack istället för att stampa på den negativa delen.

Men har du funderat på hur du verkligen skulle vilja leva ditt liv om inte ”om” fanns? Om allt vara möjligt och alla vägar låg raka och synliga för dig att välja?

Fokusera inte på det negativa utan se dig själv i den situation du vill vara. Det är för lätt att bara säga ”Usch, jobbet är tråkigt och min partner och jag hinner aldrig göra något roligt. Det är som att bo en rumskompis istället gör en livskamrat. Mitt hår ser föresten för j...igt ut och inget skoj händer.” smiley

Okey, vi fattar vinken. Du är less och trött men VAD VILL DU? Allt som sägs är vad du inte vill men hur ska det hjälpa när du inte verkar veta VAD DU VILL?

Ta en promenad i lugn och ro – ensam. Fundera på vad du skulle vilja göra om inget var omöjligt. Den där lilla gnuttan avundsjuka som ibland visar sig – är det egentligen en önskan om vad du vill...

Det där glada minnet från tonåren/studietiden - är det den person du är bakom ”måste bara”...

Yrket du valde, partnern och vännerna du har – vad var det som fick dig att fastna för dem egentligen...

Har du massor med idéer, ”vill göra” och annat spännande som du känner att du aldrig hinner med? Skriv ner dem på pappersbitar och lägg i en bur. Dra ett projekt ur burken varje månad kanske inser du att livet inte är så tokigt ändå. Men sluta aldrig fundera på av det är du VILL!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post122