FriskaSteg start

FriskaSteg start

Hälsa, Välmående & Glädje

Hälsa, att vara hälsosam & må bra, ska det vara vardagslyx?

Jag brinner för välmående, något som för mig innebär friluftsliv, motion och träning. En annan sak jag verkligen gillar att göra är att inspirera andra till att utvecklas och prestera mera. Hjälpa dem att ta nya friska steg mot ett gott liv enligt deras förutsättningar. Här i bloggen hoppas jag du hittar en drös inspiration för att utveckla dina egna förutsättningar.

Hör gärna av dig i något av inläggen eller skicka ett mail till: annika@friskasteg.se

Tillsammans blir vi starka

TjänsterPosted by Annika 17 May, 2014 00:55

Vissa saker är det bara att inse att vi behöver hjälp med. Ibland behöver vi mycket hjälp och ibland mindre, ibland klarar vi oss väldigt bra själva men ofta, väldigt ofta kommer vi längre fortare om vi i alla fall tar hjälp. Att göra förändringar i vårt vardagsliv, hitta tid till träning eller strukturera om i vardagen kan vara sådana situationer där ögon utifrån, kunskap utifrån och de rätta frågorna hjälper dig igång snabbare än om du gör allt själv. Det är vid dessa tillfällen det lönar sig att skaffa en PT, en coach, en konsult... kalla det vad du vill.

Är det någon skillnad på ditt verkliga liv och det du önskar att du hade?

Har du bestämt dig för att göra en livsstilsförändring? Kanske redan försökt själv men... Kanske behöver du bara någon som styr in dig på rätt väg och hjälper dig att komma igång? Med en personlig tränare (PT) kommer du snabbare på rätt spår och får ut mer av din träning, vare sig det gäller att bara ”komma igång” eller att utvecklas inom din idrott.

Jag tror inte på att dela ut ett och samma träningsschema till alla. För att DU ska få bästa möjliga hjälp inleds din personliga träning med ett samtal med mig, din PT. Vi går igenom din livssituation och din fysiska startpunkt. Vi sätter upp mål och delmål, pratar om svårigheter och möjligheter. Detta ger oss en grund för vad just din kropp är i behov av för att nå DINA mål.

Efter detta utformar jag en individuell träningsplan som sätter ramarna för din träning utifrån dina förutsättningar och de mål vi satt upp. Jag hjälper dig att komma igång genom de antal pass du väljer att anlita mig, eller så köper du kanske ett program som du själv följer ett antal veckor och sedan hör av dig när du är redo för nästa steg, nya övningar mer utmaningar.

Förslag, möjligheter och priser får du när du hör av dig.
Att fråga kostar bara din tid och energi!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post203

Nyhetsbrev

TjänsterPosted by Annika 21 Aug, 2013 18:57

Visst är det skoj att surfa runt och kika på bloggar? Kanske prenumererar du på någon? Kanske på denna smiley Men ibland hinner man ju inte med. Eller ska vi säga, att ibland har vi helt andra prioriteringar än surfa runt i cyberrymden och sedan tar det ett tag innan man hittar tillbaka. Därför känns det extra bra att jag nu kan avkryssad ännu en punkt på min checklista, nämligen Nyhetsbrev!
Nu har jag gjort ett nyhetsbrev som kommer att gå ut till alla i min adressbok samt alla ni som vill ha ett nyhetsbrev av mig. Det kommer att vara lite inspiration, någon länk till intressanta ämnen och annat smått och gått som jag känner behöver lyftas upp mer än bara försvinna i mängden.

Är DU intresserad av att få nyhetsbrevet? Skicka i så fall ett mail till
halsa(at)friskasteg.se och skriv "Nyhetsbrev" i ämnesraden så lägger jag till dig.

Det kommer inte att bli ett nyhetsbrev i veckan, inte ens i månaden men kanske ett per kvartal... om det inte händer en massa spännande saker förstås som jag bara måste dela med mig av.

Så, hör av dig om du vill ha extra inspiration direkt i mailen!

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post173

Frågestund

TjänsterPosted by Annika 04 Aug, 2012 23:10

Vi behöver alla drömma oss bort ibland, till landet ”OM”. Men stanna till en stund och fundera, kanske är det där ”om:et” inte så omöjligt? OM vi bara tar oss tid att fundera.

Ställ frågan och svara dig själv ärligt. Om ingenting vore omöjligt...Vad skulle DU göra då?

Låt tanken kittla, för visst är det så att vi har drömmar men hur ofta funderar vi över VAD vi verkligen VILL. Ofta går vi in i olika projekt men det blir inte riktigt som vi tänkt oss i slutändan. Kanske beror det på att det inte vara vår egna egentliga önskan utan något som ”vi borde göra”. Fråga dig igen; Vad vill DU? Om ingenting vore omöjligt?

Vad krävs för att göra ”om:et” verkligt?

Bena ner, sätt delmål så målet/drömmen blir mer hanterbar. Och du, vad är det värsta som kan hända – egentligen smiley?

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post87

Personlig Träning

TjänsterPosted by Annika 06 May, 2012 22:59

Dags att ta hjälp för att nå lite längre?

Att som idrottare ha en tränare är en självklarhet och under de senaste åren har det blivit vanligare att man även som icke tävlande, utan som vanlig motionär, också tar hjälp av en tränare. En personlig tränare för att antingen bara komma igång med något nytt eller för att finslipa tekniken eller formen.

Så, varför skall du anlita en personlig tränare? Svaret är rätt självklart. Tänker vi på alla de timmar vi satsar på att träna, komma i form eller hitta vår hälsosamma sida så vore det ju inte så konstigt om vi även tar hjälp ibland för att komma ett steg till, snabbare. Inte som grupp utan som individ och där kommer just en personlig tränare in, din egen tränare. Att träna med en personlig tränare hjälper dig att snabbare nå dina mål, oavsett om detta innebär att förbättra din kondition, bygga mer muskler, gå ner i vikt eller nå en bättre allmänhälsa. En personlig tränare ger dig också den där extra motivationen och inspirationen som krävs för att nå dina uppsatta mål. Dessutom lär du dig att utföra övningarna/träningen på rätt sätt vilket gör att du får ut mer av träningen samt minskar riskerna för att få skador.

Behöver du hjälp att ta det där extra steget? Boka in mig så hjälper jag dig att hitta motivation att utvecklas och nå din fulla potential, eller så långt du vill nå smiley

Ett samarbete inleds med ett samtal och ett litet ”känna-på-pass” så jag vet var du står och vad du vill. Tillsammans benar vi upp förutsättningar och målsättningar genom att diskutera bl.a. träningsbakgrund, hälsotillstånd och din vardag. Utifrån detta utformar jag sedan ett personligt träningsprogram.

Ett träningsprogram behöver inte bara vara för de som vill prestera utan passar även dig som vill nå en bra allmänhälsa som gör ditt vardagliga liv lättare, trevligare och framför allt enklare. Du ska ha en vardagshälsa som gör att du enkelt klarar att göra de saker du vill och behöver för att leva i en givande vardag.

Att anlita en personlig tränare är att investera i livet!

Du som tränar med ett prestations mål:

Börjar motivationen, inspirationen och perspirationen tryta? Kanske är det dags att skaffa en egen tränare om så bara för några timmar för att utmana dig ytterligare och få inspiration och teknikhjälp.

Satsar du tusenlappar på ny utrustning men inte på att få några enkla råd om tekniken och/eller övningar som snabbare tar dig mot dina mål? Optimera din potential genom att boka in några timmar med en personlig tränare, med mig!

Du som är nybörjare:

Tränar gör vi egentlige bara av en anledning och endast EN. För att må bra och kunna fungera optimalt i vårt dagliga liv. Vi bör träna för att slippa värk, för att inte kroppen ska brytas ner i förtid, för att kroppen ska stå emot de påfrestningar den utsätts för varje dag. Att sträva efter en bra muskelstyrka, rörlighet, hållning och balans hjälper till att undvika värk. Jag tittar på din allmänkondition, rörlighet och balans och sedan hjälper jag dig med övningar för det som ska stärkas eller mjukas upp.

Med en personlig tränare får du just personlig hjälp med motionen, övningar och inspiration som passar just dig. Hör av dig till mig!  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post62

Vad kan jag hjälpa dig med?

TjänsterPosted by Annika 07 Nov, 2011 13:16

Alla är vi olika och med olika förutsättningar både fysiskt, praktiskt och mentalt så varje träningsprogram är personligt utformat för DIG och DINA behov. DU ska nå ditt MÅL under dina unika FÖRUTSÄTTNINGAR.

Många har rätt till friskvård genom sin arbetsplats och då kan ni köpa friskvårds tjänster av mig. Hör av dig så skapar vi tillsammans det "träningspaket" som passar just dig/er. Det är dock inte bara företagare och anställda som behöver friskvård. Som privatperson har du möjlighet att boka mig som din personlige tränare och för dig gör jag som för alla andra.

Har du fått FaR? möjligheten att träna med mig finns för dig också.

Oberoende av anledning till att anlita mig så börjar vi alltid med att jag inventerar DINA behov genom ett personligt samtal. Därefter sätter jag ihop ett träningsschema och går igenom det tillsammans med dig och ser till så du kommer igång. Vill du så finns jag sedan tillhands och tränar med dig, stöttar dig och finns där som resurs när du behöver utveckla träningen.

Tveka inte att höra av dig. Det går alltid att ge upp... men inte utan att först ha försökt smiley

Jag, Annika, finns i Harads men många av arrangemangn ligger ute i landet. För personlig träning eller gruppträning kan vi enkelt ordna det inom 15 mil och finns du lägre bort ser vi till att lösa det ändå. Hälsa, Välmående och att nå sina Mål ska inte vara en geografisk fråga.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post10

FaR & Friskvård

TjänsterPosted by Annika 13 Oct, 2011 14:54

Med skidtränarutbildning (längd) djupt i bagaget, en relativt ny Gymmix basutbildning samt EFIT utbildning och några steg upp på yogatrappan tyckte jag det passade bra att även gå en FaR utbildning (fysisk aktivitet på recept).

Sagt och gjort, nu har jag det också att erbjuda dig som behöver hjälp och stöttning för att komma igång med ditt nya liv.

  • Comments(0)//www.friskasteg.se/#post3